Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Naisen juhlapuku häihin perustuu pukukoodiin

Naisen juhlapuku häihin perustuu pukukoodiin

  • tehnyt

Hääjuhliin pukeutuessa naisen juhlapuku häihin määräytyy etiketin mukaisesti miehen puvun mukaan. Tämän vuoksi hääkutsun pukukoodissa voi lukea esimerkiksi tumma puku, jolloin naisella tämä voi tarkoittaa vaikkapa juhlavaa leninkiä, housupukua tai jakkupukua. Hääpari päättää aina juhlien pukukoodin, jota kunkin vieraan tulisi kunnioittaa ja noudattaa. Perinteen mukaisesti valkoinen väri on varattu morsiamelle. Myöskään täysmustaa ei suosita, koska se viittaa hautajaisiin.

Kaunis mekko sopii hyvin häihin.

Naisen juhlapuku häihin: leninki tai housupuku

Pukeutuminen häihin kannattaa siis aloittaa selvittämällä pukukoodi. Suomalaisissa häissä pukukoodi on useimmiten tumma puku. Tällöin hyvä valinta naiselle on kaunis leninki. Leningin on hyvä olla juhlava. Juhlavuutta lisää laadukas materiaali, kuten silkki. Pukeutumisessa kannattaa pitää mielessä sääntö, jonka mukaan häävieraiden ei pidä varastaa huomiota pukeutumisellaan morsiamelta. Sen vuoksi hillityt värit ja tyylikäs pukeutuminen ovat hyvä valinta.

Myös housupuku sopii loistavasti naiselle hääasuksi. Esimerkiksi pastellinsävyinen jakkupuku joko housuilla tai hameella toimii hyvin häävieraalla. Etenkin jos on kyse talvihäistä, voivat siistit housut toimia mekkoa paremmin. Housupukuun voi yhdistää sievän laukun sekä kauniit korkokengät. Asu viimeistellään kauniilla koruilla. Mikäli pukukoodina on casual, voi pukeutua vaikkapa rennompaan mekkoon ja neuleeseen.

Pukeutuminen häihin omien mieltymysten mukaan

Vaikka naisen juhlapuku häihin noudattaakin häiden pukukoodia, ei se tarkoita sitä, että oma tyyli täytyisi unohtaa. Leningeissä on paljon upeita vaihtoehtoja, joista jokainen löytää takuulla itseä miellyttävän. Ja jos mekot eivät tunnu omimmilta, niin kivat siistit housut yhdistettynä silkkipaitaan ja tyylikkääseen jakkuun sopivat takuulla jokaiselle. Kannattaa valita vaatetus, joka paitsi kunnioittaa juhlien pukukoodia, mutta myös miellyttää juuri itseä.

Kaunis naisen juhlapuku häihin istuu hyvin ja saa kantajansa olon itsevarmaksi ja mukavaksi. Sen vuoksi vaatteen valinnassa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota istuvuuteen. Mukava hääasu päällä jaksaa viettää juhlia pitkän kaavan mukaan. Vaate tuntuu hyvältä päällä niin istuessa, seisoessa kuin tanssiessakin.

Hääasu ja häälahja kruunaavat juhlan

Kaunis hääasu on ennen kaikkea kunnioitusta juhlaparia kohtaan. Hääasua voi suunnitella myös häälahjan mukaisesti. Mikäli tarkoituksena on viedä esimerkiksi kimppu kukkia hääparille, kannattaa kimpun ulkoasun ja oman hääasun jollain tapaa sopia yhteen. Myös häälahjan paketointiin voi kiinnittää huomiota siten, että se sointuu omaan vaatetukseen. Hyvä lahjaidea on lahjakortti kylpylään. Kaikki Suomen parhaat kylpylät ovat varmasti hääparin mieleen.

Moderni morsian saattaa pukeutua tänä päivänä hyvin eri tavalla, mitä joitakin kymmeniä vuosia taaksepäin. Toki moni kunnioittaa edelleen perinteitä, mutta joskus hääpari saattaa räväyttää oikein kunnolla. Sen vuoksi ennen oman puvun hankintaa kannattaa ottaa selvää häiden teemasta ja tiedustella myös morsiamen pukeutumista.

Naisen juhlapuku häihin ammattilaisen avustuksella

Juhlapukeutumiseen vaikuttaa myös juhlapaikka, ja se millaista ohjelmaa juhliin on tulossa. Mikäli juhlapaikka on vilpoisa tila, kannattaa varata esimerkiksi jakku tai huivi, jonka voi tarvittaessa kietoa olkapäille. Usein juhlan ohjelmaan kuuluu musiikkia ja tanssia. Sen vuoksi olisi hyvä, että oma vaatetus olisi sellainen, että se päällä pystyy helposti liikkumaan.

Hyvä idea oman juhlapukeutumisen kannalta on pyytää apua ammattilaiselta. Mikäli haluaa ihan uniikin puvun, voi tilata oman juhla-asun ihan mittatilaustyönä. Tällöin asu on takuulla hyvin istuva ja sellainen, mitä itse haluaa.

Naisen juhlapuku häihin voi loppujen lopuksi olla aika monenlainen. Moni nainen suosii kaunista ja tyylikästä mekkoa, joka on kiva yhdistää korkokenkiin sekä kivaan pikkulaukkuun. Yhä useampi on kuitenkin alkanut suosia persoonallista pukeutumista myös hääjuhlissa. Kun muistaa tietyt kriteerit ja on kunnioittava hääparia kohtaa, voi oman pukeutumisensa päättää melko vapaasti myös häissä.