Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Vapaa-ajan viettoa parhaimmillaan

Vapaa-ajan viettoa parhaimmillaan

Vapaa-aika on joskus kortilla, koska olen niin aktiivinen ja ahkera työntekijä, mutta en silti koe sitä rasitteena. Viihdyn niin hyvin työssäni, että välillä tuntuukin, kuin se olisi yksi harrastuksistani. Hullua, mutta se on aivan totta. Tarkoittaa sitä, että olen todellakin valinnut oikean alan, ja ollut onnekas saadessani hyvän työnantajan, joka arvostaa työntekijöitään. Emme tee vain työtä yhdessä, vaan tapaamme myös vapaa-ajalla, liikunnan merkeissä. Pelaamme joka toinen viikko sählyä, ja kerran kuukaudessa sulkapalloa. Omien harrastuksieni ohella, on kiva viettää aikaa myös mukavien työkavereiden kanssa.
Voisin tehdä listan parhaista vapaa-ajan harrastuksista, johon kuuluu sekä joukkuepeliä, että yksin harrastamista. Molemmat ovat tärkeitä. Tiimissä harrastat ja kilpailet muita vastaan, sen avulla opit toisen huomioon ottamisen. Voitto ei ole tärkein. Oikeastaan paras voittaja on se, joka osaa hävitä, ottamatta itseensä. Harrastus, jossa kilpailet vain itseäsi vastaan, opettaa sisukkuutta ja kasvattaa uskoa omaan itseensä. Sählyn pelaaminen työporukalla vaikuttaa yhteistyömme toimivuuteen myös työpaikalla. Sulkapallossa on kaksi vastakkain, tai myös neljä, ja sen avulla voi harjoitella omaa osaamistaan, ja parin kanssa yhteen hiileen puhaltamista. Eli summa summarum, joskus työpaikka voi olla kuin harrastus, josta saa hyvää energiaa ja jaksaa eteenpäin.
Joskus mietin, että miten ihmeessä ehdin joka paikkaan. Aikatauluttamalla elämänsä, ja sitä noudattamalla ehtii tekemään uskomattoman paljon. Vaikka se ehkä kuulostaa jonkun korvaan hiukan sadistiselta, mutta on kokeilun arvoista. Se on oikeastaan verrattavissa laihduttamiseen, eli kun pitää ruokapäiväkirjaa, silloin näkee, mitä syö oikein ja mitä väärin. Tapa, jolla on helppo karsia kaikki väärät ruoat ja herkut, ja paino alkaa pudota. Minulle on lapsuudesta asti liikunta ollut niin lähellä sydäntä, että monella oli vaikea ymmärtää kuinka ehdin käydä koulua, kun aina olin harrastamassa eri lajeja. Voin kuitenkin sanoa, että koulunkäynti ja harrastaminen kulkevat käsi kädessä. Liikunnan harrastus auttaa keskittymään koulussa, ja parhaimmat oppilaat ovat aktiivisia koulun ohella. Suosittelen kaikille tällaista yhtälöä.
Talvisin käyn laskettelemassa ja lumilautailemassa, kahdesta kolmeen kertaan Lapissa, ja arkisin lähirinteissä. Keväästä pitkälle syksyyn harrastan maastopyöräilyä, ja siinä ohella pulahdan matkan varrella uimaan. Kuntosalilla kasvatan lihasmassaani. Syön ravintorikkaasti ja säännöllisesti. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on elämässäni ollut, mutta suuremmilta kolhuilta on säästytty. Se ei pelaa, joka pelkää. Elämä on jokapäiväistä riskinottoa.