Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Karaoke juhlien ohjelmana

Karaoke juhlien ohjelmana

Karaoke on yksi suomalaisten suosikkiohjelma juhlissa. Jokainen voi laulaa karaokea pienellä kynnyksellä, sillä karaokessa tärkeintä ei ole se kuka laulaa parhaiten – karaoken laulamisessa tärkeintä on enemmänkin hauskanpito. Tosin juhlista riippuen juhlissa voidaan tietenkin järjestää myös erilaisia hauskoja karaokekilpailuja. Karaoken toteuttaminen onnistuu myös hyvinkin pienellä budjetilla, jonka vuoksi se sopii myös pieniin, epävirallisiin tai pienen budjetin juhliin.

Karaoke joka budjetille

Karaoken voi toteuttaa hyvin pienellä budjetilla tai suurella rahamäärällä, jolloin saa käyttöönsä laadukkainta teknologiaa hyödyntävät laitteet. Karaoken laulamista varten ei kutienkaan ole pakko hankkia kalliita karaokelaitteita. Karaoken laulaminen vaatii joskus jopa ainoastaan mikrofonin, jonka voi liittää vaikkapa TV:hen, jossa on hyvä äänentoistojärjestelmä ja mahdollisuus esimerkiksi karaoke-DVD:n katseluun tai karaokevideoiden soittamiseen netin kautta. Karaokelistat vaihtelevat paljon, joten niitä kannattaa myös vertailla.

Mikäli haluaa järjestää juhliin hieman paremman karaokelaitteiston, sitäkään ei ole pakko ostaa omaksi juhlia varten. Monet palvelut nimittäin vuokraavat karaokelaitteita, joka voi olla kätevin ratkaisu juhliin. Monilla voi myös olla ystävä tai sukulainen, jolla on loistavat karaokelaitteet. Laitteita kannattaa tällöin pyytää lainaan juhlia varten, jolloin säästyy laitteiden ostamiselta ja vuokraamiselta.

Juhlatilaisuuteen sopivat karaokelistat

Karaoke tarjoaa lukuisia eri genrejä ja kappaleita. Karaokelistat kannattaakin valita sen mukaan, millaiset juhlat ovat kyseessä tai esimerkiksi sen mukaan, millaisia juhlien sankarit tai vieraat ovat. Karaokelistoista löytyy myös kappalelistoja erilaisilla teemoilla. Erilaisia kappalevaihtoehtoja kannattaa alkaa vertailemaan jo ajoissa ennen juhlia. On myös hyvä hankkia monia eri vaihtoehtoja, kuten useampia karaoke-DVD:itä, jotta jokaiselle laulajalle löytyy mieluinen kappale.

Bilekaraoke on loistava vaihtoehto juhliin, joissa tunnelma on saatava kattoon. Bilekaraokeen voi yhdistää myös esimerkiksi DJ:n soittaman tai automaattisesti soitettavan välimusiikin, jolloin hiljaisia hetkiä ei tule. Hevin ystävät voivat taas valita juhliinsa hevikaraokea. Karaoke juhlissa voi olla myös ulkopuolisen järjestämää ja juontamaa. Suomessa on erilaisia palkattavia karaokepalveluita ja -isäntiä.

Karaokea netissä

Nykyään karaokea voi laulaa jopa netistä käsin. Tällöin ainoaksi ostettavaksi karaokelaitteeksi riittää usein vain mikrofoni. Tosin monet haluavat panostaa etenkin suurien juhlien karaokeohjelmaan hieman enemmän. Netistä löytää valmiita karaokevideoita teksteillä. Niitä on saatavilla maksullisten palveluiden kautta ja joskus jopa ilmaiseksi. Netti tarjoaa paljon muutakin karaokesta kiinnostuneille. Muiden laulajien videot voivat esimerkiksi antaa inspiraatiota ja innostusta. Hostingpalvelu mahdollistaa myös helposti oman karaokeaiheisen sivuston perustamisen.

Karaokelevy on loistava vaihtoehto juhlien järjestämiseen, mikäli paikalta löytyy levyä pyörittävä laite. Monet netin karaokekappaleita tarjoavat sivustot tarjoavat kuitenkin jopa kymmenien tuhansien kappaleiden kirjastot. Lisäksi näiden kirjastojen hinnat ovat usein hyvin edulliset. Ne voi usein tilata esimerkiksi jopa vain kuukaudeksikin kerrallaan.

Karaoke – vinkit juhliin

Karaoke tarjoaa hauskaa ohjelmaa juhliin kuin juhliin. Kaikki vieraat eivät silti välttämättä nauti karaoken laulamisesta niin paljon kuin haluaisivat. Monia jännittää laulaa suuren – tai pienemmänkin – ihmismäärän edessä. Jännitykseen on kuitenkin olemassa muutamia apukeinoja. Huumorilla suhtautuminen laulamiseen auttaa rentoutumaan ja nauttimaan laulamisesta. Kappaleesta voi vaikka tehdä oman tulkintansa.

Karaokea ei myöskään ole pakko laulaa yksin. Karaokea voi laulaa kaverin kanssa tai vaikkapa suuressa ryhmässä, mikäli mikrofoneja riittää. Mahdollisimman tutun kappaleen valinnasta voi myös olla apua. Jännitys myös usein hälvenee yksinkertaisesti laulamalla.

Karaoke tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden laulaa – olipa sävelkorvaa tai ei. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon juhlissa laulaessa juhlan luonne. Mikäli kyse on esimerkiksi erittäin virallisista ja hienoista juhlista, ei kannata laulaa juhliin sopimattomia tai liian ronskeja lauluja. Esimerkiksi häissä taas ei kannata valita karaokelauluksi erobiisiä. On siis tärkeää ottaa huomioon juhla ja juhlien sankarit myös kappaletta valitessa.