Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Drinkkejä ja cocktaileja

Drinkkejä ja cocktaileja

Innostun silloin tällöin järjestämään pieniä kekkereitä kodissani, koska kavereiden kanssa on mukava viettää iltaa. Silloin suunnittelen oikein drinkki- ja cocktaillistan. Olen nuorempana kokeillut baarimikon työtäkin, joten homma on edelleen hyvin hanskassa. Netistä löytyy myös paljon erilaisia ohjeita. Teen etukäteen kyselyn mitä kukin haluaa maistella, jotta voin hankkia tarvittavat aineet. Lasit ja muut tarvikkeet, joita itselläni ei ole, saan lainaksi kaverini ravintolasta. Vieraiden saavuttua tarjoilen tervetuliaismaljan. Ruokaa ennen otetaan snapsi, ja toivotetaan kaikille ”Bon Apetit”.

Suomessa ei saa enää mainostaa alkoholia mitenkään. Itse en usko, että mainokset lisäävät ihmisten alkoholin käyttöä. Jos haluaa juomalla juoda, niin ei siinä mainoksia tarvita. Se joka oikeasti on alkoholin suurkuluttaja, osaa kyllä juomansa ostaa ilman mainostakin. Aina on ollut alkoholimainoksia, eivätkä ne varmasti ole nuorisoon vaikuttaneet mitenkään negatiivisesti. Luulen, että vaikutus on päinvastainen, nyt kun ei enää saa mainostaa, niin alkoholia haluavat ostoksille mennessään, tekevät enemmän heräteostoksia, jolloin juominen lisääntyy. Koska aina se mikä on kiellettyä, on jännittävämpää. Se tulee nähtäväksi.

Nautin erityiststi cocktailien juomisesta, mutta tiedän myös rajani. Kartan seuraavan päivän pahaa olotilaa ja mahdollista krapulaa, koska sitten jäävät myös urheilemiset ja muut harrastukset. Vaikka viikollakin työni takia olen usein ravintolassa palavereissa, niin en tarvitse siihen alkoholia, joskus saatan ottaa drinkin tai kaksi. Nuorempana olin alkoholin suhteen kavereiden mielestä viisas, en juonut viikonloppuisin, kuten kaverit joivat. Moni heistä ihmettelikin, miten pystyin olemaan heidän seurassaan selvin päin. Sanoin aina ” jos en halua lyödä päätäni seinään, kuten te, niin miksi löisin?” Alkoholi on viisasten juoma, se pitää kyllä täysin paikkansa. Mainontaan ja alkoholitapoihin vielä palatakseni, ihmettelen päätöstä, koska ei ulkomaillakaan juoda kuten Pohjoismaissa. Suurkuluttajia kuitenkin on Pohjoismaissa huomattavasti enemmän, kuin muualla maailmassa, jossa alkoholia juodaan ruoan kanssa joka päivä. Kannattaa ottaa mallia Euroopasta, niin varmasti alkoholiongelmat loppuvat.