Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Juhlintaa moneen makuun

Juhlintaa moneen makuun

Suomessa on todella paljon ravintoloita, baareja ja yökerhoja. Valinnanvaraa siis löytyy, jokaiselle jotakin. Mikäli haluaa mennä yhdelle, on pikku baareja melkein vieri vieressä. Karaoke on suosittua, ollut jo monta vuotta. Hyvät laulajat vaikuttavat tunnelmaan tosi paljon, ja yleensä musiikki luo aina hyvän tunnelman, oli se sitten karaokea tai livebändin soittamaa. Mutta kuten tiedämme, moni suomalainen ei uskalla laulaa kuin vasta kovassa humalassa, ja silloin sitä ei voi enää laulamiseksi kutsua. Mielestäni raja pitäisi vetää siinä, kun huomataan, että ns. laulaminen on humalassa huutamista, että sellainen esiintyjä poistettaisi listalta. Kenenkään korvat eivät kestä kuunnella humalaisen huutoa, ja moni saattaa sen takia ennen aikojaan poistua paikalta.

Monissa ravintoloissa on myös livemusiikkia, mutta yleensä vain viikonloppuisin. Ihmiset juhlivat enemmän perjantai- ja lauantai-iltaisin, joten livemusiikki kannattaa keskittää niille illoille. Nykyään on pienissäkin paikallisissa baareissa livemusaa. Se vaikuttaa huomattavasti asiakasmääräänkin, jos esiintymässä on jokin bändi. Bändikilpailujakin järjestetään, joka on hyvä mahdollisuus uusille bändeille tulla esiin. Levyautomaatteja löytyy vielä pienissä paikallisissa pubeissa, joka saan monen tanssijalan koreaksi. Suomihan on aina ollut tunnettu lavatansseista, ja levyautomaatti on nostalgiaa herättävä laite, joka vie monen mielen tanssilavalle. Kesä, hyttyset ja romantiikkaa tihkuvat tanssilavat, ja siihen vielä järvi ja sauna. Voiko enempää vaatia?

Suuremmissa kaupungeissa syksy- ja talviaikaan luodaan tuota kesäistä tanssilava tunnelmaa tanssiravintoloissa, joissa esiintymässä käy monia samoja artisteja. Tanssilava huuma on iskenyt myös nuorempiin, eli ikähaarukka on 25- vuotiaista alkaen. Esimerkiksi Tampereella on Tähti niminen Night Club / Tanssiravintola, joka on tosi suosittu paikka, ja siellä käy myös kansainvälisiä artisteja. Tähti oli kymmeniä vuosia nimeltään Hämeensilta, jolloin se oli ns. hienostoravintola, ja asiakaskunta jakkupukuisia naisia ja miehet puvuntakkiin pukeutuneita. Nykyään ei ole enää pukupakkoa, mutta siistit vaatteet tietenkin, ei farkuissa ja T-paidassa. Paikka sijaitsee keskellä kaupunkia, ja sieltä ovat upeat näköalat. Ei muuta kuin tanssimaan!