Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Yo-juhlatarjoilut voi tehdä itsekin helposti ja kauniisti!

Yo-juhlatarjoilut voi tehdä itsekin helposti ja kauniisti!

Yo-juhlatarjoilut voi tehdä perinteisesti tai aivan uusilla tavoilla!

Varma kesän alkamisen merkki ovat jokavuotiset ylioppilasjuhlat. Monien kotona niitä suunnitellaan ja valmistellaan pitkään ja huolella, sillä ne voi saada vain kerran elämässään. Yo-juhlatarjoilut ovatkin tärkeässä asemassa juhlia, sillä jokainen muistaa juhlista parhaiten varmasti kolme asiaa: hehkuvan uuden ylioppilaan, todistuksen tutkimisen ja herkulliset tarjoilut. Tarjoiluihin panostaminen kannattaa varmasti, sillä niin juhlista jää myös ihana muista valmistuneelle. Yo-juhlatarjoilut voivat olla monenlaiset. Monet suosivat perinteistä mallia, jolloin pöydästä löytyy herkullinen voileipäkakku, graavilohta, lusikkaleipiä ja täytekakku.

Nykyään on ruokienkin kanssa kuitenkin vara leikitellä, joten kaikista näistä voi tehdä aivan uudenlaisen version tai pistää koko pöydän täysin uusiksi. Voileipäkakusta saa uudenlaisen ottamalla matkaan erilaisia koristeita, kuten ananaskirsikoita, kinkkua erikoisempia leikkeleitä ja vaikkapa karambolaa. Graavilohen voi tehdä wasabisena ja lusikkaleipien sijaan loihtia vaikkapa kuppikakkuja tai macaroon-leivoksia. Täytekakun voi aina korvata upealla suklaakakulla tai vaikkapa kesäisellä juustokakulla.

Juhliin voi loihtia myös teeman, jolloin kaikki ruoka voi olla vaikkapa jonkin maan perinteitä noudattava. Taatun vaikutuksen tekisi sushipöytä, vihreältä teeltä maistuva jäätelö ja merilevältä maistuvat naposteltavat japanin malliin tai kreikkalaistyylinen pöytä tsatsikeineen, oliiveineen ja ihanine liharuokineen.