Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Sijoittaako vai säästää

Sijoittaako vai säästää

Mikäli rahaa tulee ovista ja ikkunoista, kannattaako laittaa patjan alle säästöön, vai sijoittaa hyvään kohteeseen? Patjan alle ei kannata jättää, unohtuu pian sinne. Siellä ei raha kasva korkoa, kuten ei pankissakaan enää. Rahamäärästä riippuen, kannattaa tehdä sijoituksia. Rahastoja, osakkeita, asuntoja, lista on pitkä. Kannattaa tutkia tarkkaan ja valita paras kohde, jossa rahalle saa hyvin vastinetta. Asuntosijoittaminen on hyvä vaihtoehto, jos löytyy hyvältä paikalta edullinen, hyväkuntoinen asunto, johon onnistuu saamaan hyvän ja pitkäaikaisen vuokralaisen. Tarkka kuitenkin pitää olla vuokralaisen suhteen, vaikka miten sen voi tietää etukäteen, riskejä on siis otettava, kuten muissakin asioissa.

Rahastoja on joka lähtöön, kurssit nousevat ja laskevat. Pitempi aikainen rahastosäästäminen on kannattavampaa, kuin lyhyt aikainen. Usein käy niin, että rahoja nostaessaan menettää, voittamisen sijaan. Tällä hetkellä maailman tilanteen takia on vaikea tietää, mikä rahasto on kannattava. Sijoittaminen on onnen kauppaa, mutta parempi sekin, kuin tuhlata tarpeettomaan. Hyväntekeväisyyteen on myös hyvä laittaa, jos ei tiedä mitä ylimääräisillä rahoillaan tekee. Itse laitan joka kuukausi, autan vähävaraisia perheitä. Maailmassa on niin paljon köyhyyttä, ja ihmiset näkevät nälkää, joten kaikkien, joilla ylimääräistä rahaa on, pitäisi auttaa parhaansa mukaan. Kukaan ei kuitenkaan saa rahojaan mukaansa.

Jos osaisi ennustaa mihin ylimääräiset rahansa sijoittaa, olisi moni ihminen ja yritys rikas. Välillä tulee mietittyä, pitäisikö pahan päivän varalle säästää, mutta vielä en ole aloittanut. Pitäisi hommata läpinäkyvä säästöpossu, jonka täyttymistä voi helpolla koko ajan seurata. Kolikot kannattaa tietenkin säästöpossuun laittaa, ja aina välillä laskea kuinka paljon on kassa kasvanut. Mikäli käteisellä maksaa, eikä kortilla, niin yllättävän paljon kolikoita kertyy pienessä ajassa. Voisi ottaa käyttöön monta eri säästöpossua, jokainen eri tarkoitukseen. Käydä pankissa tyhjentämässä aina possun tullessa täyteen, ja laittaa johonkin hyvään tarkoitukseen. Siinä on monelle hyvä idea, pienellä saa ajan kanssa suurta aikaiseksi.